Categorieën
Social media

Link in bio: zo richt je dat in

Zie je die berichten ook vaak op Instagram? Zie de link in bio.

Wanneer je dan naar de profielpagina van die persoon of bedrijf gaat, zie je bij de omschrijving een link naar de website of pagina die ze bedoelen.

Zo plaats je een link in je bio bij Instagram

Waar je bij andere social media kanalen zoals Facebook, LinkedIn en Twitter altijd links naar je website kan maken is het nadeel van Instagram is dat je geen links bij je bericht kan plaatsen.

Hierdoor moet je ervoor kiezen om jouw volgers te verwijzen naar jouw profielpagina. Op jouw profielpagina kunnen ze dan via 1 link naar jouw website.

Het plaatsen van een link in jouw bio doe je aan de hand van de volgende stappen:

  • Log in op Instagram
  • Ga naar je profiel
  • Klik op “profiel bewerken”
  • Pas de website link aan
  • Sla op

Via deze stappen heb je de link in je Insta profiel aangepast. Dit kan je zo vaak doen als je wilt dus dagelijks een andere link (URL) is mogelijk.

Wil je meer dan één link in je Instagram biografie plaatsen?

Zoals je in bovenstaande stappenplan ziet is het mogelijk om maar één link te plaatsen in je biografie. Wanneer je de zin gebruikt “Zie link in bio” zal je dus ook de beste link moeten plaatsen die hoort bij dat bericht.

Toch is het mogelijk om de functie van 1 link in je bio te omzeilen met een aparte landingspagina. Je kan een verzamelpagina maken waarin je zorgt dat er meerdere links in beeld komen.

Overzichtspagina op je eigen website plaatsen

Eén van de oplossingen is om een aparte te creëren waar je naar linkt vanuit je Instagram feed. Je krijgt dan een landingspagina waar je meer links op kan plaatsen.

Bekijk hier een voorbeeld van Multi Funnel Marketing.nl

Het voordeel van deze wijze is dat je meteen statistieken kan meten. Je ziet hoeveel bezoekers er op die pagina komen en je kan instellen op welke links de bezoekers vooral klikken.

Gratis tools om meerdere links te plaatsen

Om het bekende Insta probleem op te lossen, bestaan er een aantal tools die dit probleem ondervangen.

Linktree is een gratis tool waarmee je volgers met één link naar diverse pagina’s kan doorverwijzen. De link van Linktree plaats je als link in je Instagram biografie waarna je daar naar meerdere pagina’s kan doorlinken.

Linktree is heeft een gratis variant en een betaalde. Bij de betaalde krijg je meer mogelijkheden zoals het toevoegen van eigen design, thumbnails en eigen volgorde van de links. Daarnaast krijg je veel meer statistieken bij een betaald account.

Een andere gratis tool is Later. Later is ongeveer hetzelfde als de Linktree en heeft ook meer opties bij een betaald account.

Wanneer je meerdere links in een bio wilt plaatsen kan je dat dus met bovenstaande oplossingen doen.